top of page

Bibliotekstjänsts recension av min bok om pengaspel!

Updated: Feb 224 av 5 i betyg = Mycket Bra!:

Publiceras i BTJ-häftet nr 5, 2024.

Lektör Maria Fridstjerna

Recension

Spelmissbruk är en mångfacetterad problematik. De flesta som blir beroende av spel om pengar lider även av alkohol- eller narkotikamissbruk eller har psykiatrisk samsjuklighet. I Spelmissbruk beskriver författaren Stefan Sandström problematiken utifrån olika perspektiv, såsom medberoende, genetik och behandling.

Författaren är leg. psykolog, sociolog och transaktionsanalytiker med mångårig erfarenhet av att arbeta med beroendeproblematik. I boken görs bland annat jämförelser med annan missbruksproblematik. Åtskilliga figurer och faktarutor förstärker textens budskap. Boken är lättfattligt skriven med stor kunskap som bidrar till att synliggöra spelmissbruk utifrån flera aspekter. Yrkesverksamma som i sin profession arbetar med spelmissbrukare kommer att ha omistligt stöd av boken. Även anhöriga och de som har ett spelberoende kan

genom boken få hjälp att förstå och hantera sin situation. Spelmissbruk är blott 120 sidor, men har en bredd som gör den användbar i olika sammanhang; såväl för den enskilde som för professionella inom exempelvis socialtjänst och psykiatri. Den omfattande källförteckningen erbjuder fortsatt läsning och ytterligare fördjupadkunskap om aspekter av spelmissbruk.

Helhetsbetyg: 4.. 4 av 5 i betyg = mycket bra!

ONLINEKURS om boken

28 februari 9-16 har jag onlinekurs om boken. 980:-+ moms-

Anmälan med faktureringsadress till mig: stefan@spfab.se

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page